2016. október 3., hétfő

Könyves zárás - Szeptember

A szeptemberem szeptemberhez képest nagyon jól alakult olvasások terén, hát még vásárlás téren. Kicsit úgy vagyok most, hogy inkább olvasok blogolás helyett is, de a többiek zárós posztjait olvasva nekem is megjött a kedvem egy kis összegzéshez.

Olvasások

Sylvia Plath: Az üvegbura
Újraolvasás volt és persze teljesen más élmény, mint néhány éve, de ugyanúgy a kedvencem maradt. ITT írtam róla.

Ben H. Winters: Gyilkosság világvége előtt
Egyszerű krimi egy "pici" fordulattal. ITT írtam róla és jó lenne beszerezni a folytatást is.

Elolvastam még Sophie Kinsellától a Hová lett Audrey?-t, váróslistát csökkentettem Benedek Szabolcs vérgrófjával és úgy beleszerettem, hogy vadászom a folytatást, ami már nem kapható kb. sehol, illetve elolvastam a Könyvhétre megjelent Kell egy pszichológus, mondta Istent is. Egy hirtelen jött letargiahullámmal pedig meglovagoltam (újra) Simon Márton Dalok a magasföldszintről című verseskötetét. Tervezek róluk bejegyzést, de inkább nem ígérek semmit.


Beszerzések
Szeptemberben aztán volt minden beszerzések terén. Volt egy nagy szülinapi rendelésem a Bookline-tól régóta várólistás könyvekkel, köztük extrán akciósakkal (Hová lett Audrey?, Minou szigete, Bélügyek, A tenger, A fehér király, Hamvaimból), A kvarcóra hét dallama még a Lírás nyári akcióból maradt szeptemberre (Benedek Szabolcs!!!!), garázdálkodtam a Könyvudvarban is, jár a reklám a párszázas könyvekért (Folyamisten, Nők országa, Hogyan rohanj a vesztedbe?, Hazajáró lélek) és a szakmázós könyvek már soha nem maradhatnak ki, két Konrad Lorenz könyv a Libri akciójából (Salamon király gyűrűje, A civilizált emberiség nyolc halálos bűne) és egy szociálpszichós könyv, az első antikvár rendelésem a Bookline-tól, a nagyon fincsi című A kísérleti társadalomlélektan főárama.



És a többiek szeptemberi zárása:
Dóri Katacita Tekla

Ésss táráráráááám ebben a hónapban olvastam el életem 400. könyvét (ebbe az újraolvasások nem számítanak bele), ami Hans Rath Kell egy pszichológus, mondta Isten című regénye volt! :)

2 megjegyzés:

  1. Hű jó kis hónapot zártál - sokat olvastál és sok mindent beszereztél. A folyamistenre meg a Nők o.ra én is kíváncsi vagyok, majd várom a véleményed ;) Képzeld most olvasom én is A vérgrófot, hirtelen ötlet volt, igaz már évek óta halogattam :D

    VálaszTörlés
  2. Láttama bejegyzésedet a vérgrófról és teljesen egyetértek! :) Remélem hamarosan sort kerítek a két a könyvre, amire kíváncsi vagy. :)

    VálaszTörlés